House of Poets is een verzamelplek voor alle woordkunstenaars met een eigen verhaal.  Bij House of Poets zijn diverse schrijfstijlen toegestaan: poëzie, kort verhaal, statements, slam gedichten of andere vormen van literaire voordracht. 

House of Poets bestaat uit twee aspecten. Allereerst is er het open podium. Hier kunnen deelnemers zich op de dag zelf voor opgeven. De artiesten zijn op bepaalde avonden vrij in het kiezen van hun voordracht en op andere avonden zullen zij hun tekst moeten aanpassen aan een bepaald thema. Dit kunnen actuele onderwerpen zijn, maar ook algemene thema’s. Dit laatste initiatief draagt bij aan één van de kerndoelen van Ken Theater, namelijk het bespreekbaar maken van taboes.

Het tweede aspect is het slam-onderdeel. Dit is het competitieve onderdeel van House of Poets. Deze competitie zal maandelijks worden gehouden, waarbij de deelnemers strijden om een geldprijs van €150,-. Er is geen normale vak jury aanwezig. Het aanwezige publiek dient als jury. Er worden elke avond willekeurig mensen uit het publiek gekozen die cijfers geven aan de artiesten. De artiesten worden dusbeoordeeld door het publiek. Want het publiek houdt van je, of niet!