Makamba Pretu

2014- 2015

Nederland is het beloofde land! BMW, Mercedes, Gucci D&G, villa's en dit allemaal kan je al kopen als je een uitkering hebt. Nederland, daar moeten we heen, galmt het op heel het eiland Curaçao! De vrienden Shahaene, Jasmine, Achi en Archell wonen allemaal in Nederland. Zij komen erachter, dat ongeopende post leidt naar schulden en uiteindelijk leidt naar deurwaarders. Dan nog niet gesproken over de Nederlandse wet en cultuur,die is van de strikte afspraken en het regelen van je eigen benodigdheden. Dit is allemaal aan de andere kant van de medaille, de kant waar niemand over praat.

Wie houdt de schijn schoon en wie is eerlijk. Daar komen de vrienden achter wanneer zij besluiten om met elkaar op vakantie te gaan naar hun thuisland Curaçao.

 

De reis wordt nog ingewikkelder wanneer een onuitgenodigde persoon mee gaat. Tijdens deze reis besluiten ze elkaar openheid van zaken te geven, wat leidt tot scheve gezichten en hilarische momenten, maar vooral tot een mooi en eerlijk stuk over de misopvattingen die op het eiland bestaan over het leven in het ‘O zo mooie Nederland’.

Curacao tour (Mini Documentaire)