Ken Theater presenteert: Nooit Gehoord!

28.11.2016


14 november is Ken Theater gestart met een nieuw concept, genaamd: Nooit Gehoord. Ken Theater brengt spoken word naar middelbare scholen. De scholen/partijen die deelnemen aan dit project zijn: Scheepvaart en Transport College (STC), LMC vmbo zuid, Palmentuin vmbo, OSG Hugo de Groot en een clustergroep van jongeren uit de Rotterdamse wijk Charlois. Leerlingen van deze scholen worden uitgedaagd om nooit gehoorde verhalen met elkaar te delen in de vorm van spoken word.


Nooit Gehoord heeft een competitief karakter, zo vertegenwoordigen de leerlingen hun eigen school en wordt er in februari afgesloten met een finale in Theater Zuidplein.

De leerlingen van de scholen krijgen coaches toegewezen die hen zullen begeleiden. De coaches zijn Archell thompson (bekend van De Naakte Antilliaan en Atrako Den Chino) en Gery Mendes (bekend van Late Night Poetry Jam). Belangrijke competenties waaraan wordt gewerkt binnen het proces, zijn: talentontwikkeling, performance, discipline en cognitieve ontwikkeling. Tevens zijn de leerlingen veel bezig met zelfontwikkeling en taalontwikkeling, omdat ze hun verhaal vertellen in de vorm van spoken word.

Benieuwd naar dit project? Houd dan de Facebookpagina en de website van Ken Theater in de gaten voor updates!